V pričakovanju praznikov

Decembrski dnevi v podaljšanem bivanju so bili obarvani v belo, za kar je poskrbel sneg, ki nas je še posebej razveseljeval.
Veliko smo ustvarjali, in naše table po šoli okrasili s prazničnimi in zimskimi motivi.


Vsem želimo mirno novo leto.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Popoldan NA Cesti

December je mesec veselja, obdarovanja, praznovanja, upanja…

Z učenci smo se odzvali povabilu Škofijske karitas (program Popoldan NA Cesti) in ustvarili voščilnice s srčnimi željami, ki jih bodo prejeli starejši in varovanci VDC.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Nagrajenki vseslovenskega natečaja o alpskih vodah

Učenci podaljšanega bivanja so sodelovali na vseslovenskem likovnem natečaju o alpskih vodah.
Strokovna komisija v sestavi Ivan Mitrevski (ilustrator in pisatelj), Mija Bokal (LAS Srce Slovenije) in Barbara Strajnar (Občina Kamnik) je izmed 228 likovnih del izbrala 8 najboljših, med katerimi sta bili tudi dve učenki naše šole. Teja iz 3. r in Ana iz 5. r sta si tako “pririsali” praktični nagradi.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

POLETIMO V VESOLJE!

Mimo zvezd vse tja do Lune in nazaj! Z raketo! Morda srečamo kakšen neznani leteči krožnik ali neznane prebivalce drugih planetov!

Učenci 2. a so minuli teden pridno ustvarjali na temo vesolja.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, je po vseh slovenskih šolah dišalo po toplem mleku in maslu z medom. Prvošolci so izdelali pridne delavke čebelice. Vsi učenci pa se v teh dneh najraje igrajo na prostem. Za obilico zabave poskrbi jesensko listje.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Kamenčki prijaznosti

Lepa beseda lepo mesto najde.

Ko smo dobri in prijazni, je ves svet okoli nas prijaznejši in lepši. 13. 11. je mednarodni dan prijaznosti. Učenci so ves teden ustvarjali kamenčke prijaznosti, ki so jih podarili učiteljem in delavcem šole. Nekaj kamenčkov pa bodo podarili domačim.
Ko bi bili vsi malo bolj prijazni …

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Vseslovenski likovni natečaj o alpskih vodah

Le kaj bi brez vode?
Slovenija velja za državo, ki ji vode ne manjka, saj imamo na 1 km² kar 1,2 km vodotokov. Če smo žejni, si vodo nalijemo kar iz pipe, kar v veliko državah, tudi v naših sosednjih, ni samoumevno. Pa se tega zavedamo? Znamo ceniti vodo in z njo ravnati preudarno?

Učenci so ustvarjali zanimive risbe, trganke in stripe na temo voda. Najboljše bodo sodelovale na vseslovenskem natečaju o alpskih vodah.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Jesensko listje

Listje v jeseni, je kot nalašč za male spretne prstke. Drugošolci so kombinirali različne liste in jih spremenili v skrivnostna bitja. Tretješolci, pa so se igrali z barvami in ustvarili lepe odtise listov. Učenci četrtega in petega razreda so iz listov naredili prava drevesa.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Duhci

Pred vrati so krompirjeve počitnice ter dva državna praznika. Dan reformacije, 31. 10., ko se Slovenci spomnimo prve pisane besede v slovenskem jeziku in Primoža Trubarja, naši najmlajši povezujejo z nočjo čarovnic, ki ima tradicijo predvsem v angleško govorečih državah. Praznovanje noči čarovnic sega vse v čas Keltov, ko so ljudje verovali, da jih bodo v noči na 1. november (prvi zimski dan) obiskali umrli sorodniki. V ta namen so jim na hišni prag nastavili domače dobrote. Od 16. stoletja dalje pa je verovanje vključevalo tudi preoblačenje v kostume, hojo od vrat do vrat in recitiranje verzov.

Drugošolci so izdelali simpatične duhce. Kdo ve, morda pa jim bo kdo nastavil kakšen bonbon.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj

Kostanjev piknik

Ježek zeleni,
pika te v dlan,
rjavi možiček,
pokuka na plan
.

Zadnje sončne dni pred jesenskimi počitnicami smo si drugošolci in tretješolci popestrili s kostanjevim piknikom, ki smo ga imeli pri novi brunarici v šolskem sadovnjaku.

Objavljeno v Nekategorizirano | Komentiraj